Izvor:
11.01.2018 u 04:14
0

BOL TOKOM SEKSA: Ovo su mogući uzroci!

Ovo su neki mogući razlozi zbog kojih žene i muškarci osećaju bol tokom seksa.

Čak 30 odsto žena ima bolne seksualne odnose, a sa tim problemom se susreću i pet odsto muškaraca. Ovo su mogući uzroci:

1. Da bi seks bio prijatan, bitna je vlažnost vagine. Sa manjkom vlažnosti se žene posebno susreću tokom menopauze, ali i mlađe žene mogu da imaju taj problem. Zbog toga bi bilo dobro da koristite lubrikante.

2. Vaginizam je stanje tokom koga se mišići unutar vagine stisnu zbog čega je nemoguće da imate seksualni odnos. Postoje psihički i fizički razlozi za to. Ako imate ovakav problem, obavezno se javite lekaru.

3. Grub seks takođe može da bude jedan od razloga, jer je koža oko vagine i analnog otvora osetljiva.

4. Kod muškaraca bol može da uzrokuje uska kožica na glaviću penisa, poznatija kao fimoza. Reč je o stanju kada kožica ne može da se prevuče preko glavića penisa, a to najveće probleme zadaje prilikom seksa. Kondomi mogu da ublaže bol, ali nisu dugotrajno rešenje.

Izvor: Alo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter