Izvor:
21.07.2016 u 01:50
0

DEVOJKE, PAŽNJA: Evo kada treba da izgovorite sudbonosno „DA“!

Pravilo 37 odsto je statistička zakonitost koja pomaže da se izabere bilo šta – posao, novi stan, pa i partner, u ograničenom vremenu, prenosi Bussines Insider.

Misaoni eksperiment kojim se najčešće opisuje, osmislili su matematičari još 60-ih godina prošlog veka (što bi objasnilo pomalo seksistički naziv – “problem sekretarice”).

Treba da izaberete sekretaricu, i svaku možete da intervjuišete samo jednom. Pošto odbijete kandidata, ne možete da je zaposlite. Pitanje je koliko daleko treba da idete pre nego što odlučite.

Ako imate samo tri kandidata – odlučujete na osnovu kvaliteta druge. Ako je bolja od prve, zaposlite je, ako je gora – intervjuišite treću. Ako imate pet kandidata, počnite da odlučujete kod treće…

U hiljadu opcija, najbolje je početi odlučivati kad je prošlo 36,81 odsto kandidata, a što je veći broj to se procenat posle kojeg treba početi odlučivati bliži 37 – objašnjavaju novinar Brajan Kristijan i kognitivni psiholog Tom Grifits, u knjizi “Algoritmi prema kojima treba živeti”. Objasnili su i kakve to ima veze s brakom.

Ako nameravate da se venčate između 18. i 40. idealno vreme u kojem morate da počnete da birate bračnog partnera je malo posle 26. rođendana (na 37 odsto raspona od 22 godine).

Izvor: Net.hr
Foto: zhidao.baidu.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter