Izvor:
08.03.2018 u 14:35
0

NAUČNICI OTKRILI: Nećete verovati šta se dešava kada voljenu osobu držite za ruku!

Da li vi držite voljenu osobu za ruku?

Novo istraživanje naučnika sa Univerziteta u Coloradu pokazalo je kako držanje voljene osobe za ruku sinhronizuje disanje i puls između partnera, ali i moždane talase.

Studija je takođe otkrila da što više empatije ima partner koji teši onoga kojeg nešto boli, moždani talasi biće usklađeniji, a što se više sinhronizuju, bol će sve više nestajati.

– 'Razvili smo mnogo načina za komuniciranje u modernom svetu, ali zato imamo manje fizičke interakcije. Ova studija pokazuje kolika je snaga i važnost u ljudskom dodiru, – izjavio je vođa istraživanja Pavel Goldstein.

– Međusobni dodiri mogu zamagliti granice između dvoje ljudi, kaže naučnik.

Iako je još studija potrebno da bi se otkrilo zašto ljudsko telo ovako reaguje, jedno je sigurno – držanje za ruke ne može vam odmoći.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/tvd_shiina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter