DOKAZANO: Od ovoga nam zavisi koliko će nam veza trajati! (foto)

 

Poljubac je vrlo moćna stvar i vezu jasno odvaja od prijateljstva. Koliko se ljubite, toliko će vam trajati veza, tvrdi seksualni terapeut Kejt Evans.

Evans piše za "Your tango" zašto na svojim sesijama prvo što pita parove je - koliko se često ljubite? 

Odgovor na ovo pitanje daje joj puno saznanja o vezi para, jer u slučajevima kada nedostaje ljubljenja, intimnost može da bledi i to vrlo brzo. 

"Romantična veza uključuje seksualnu intimu, a prijateljstvo ne. Ako si s nekim u braku i nema seksualne intime među vama, vi ste u prijateljskoj vezi, ne romantičnoj", napominje Evans, a jedan obični poljubac je vrlo moćna stvar. 

Intimnost u vezi ne uključuje samo seks. Poljupci su izuzetno intimni, a i grljenje je bitno. 

Evans podstiče svoje klijente koji imaju problema s fizičkom povezanošću da uključe i grljenje u svoju rutinu. 
 

Takođe, ova terapeutkinja predlaže i redovno ljubljenje, i to ne u usta ili čelo, već strasno u usta. 

"Poljubite se ujutro kad se pozdravljate, kada dođete posle posla kući, kada odlazite na put i kada dolazite kući. Iznenadite se poljupcima. Poljubite svog uspavanog partnera. Svaki put kad se poljubite pokazujeet toj osobi koliko vam je stalo do nje", savetuje Evans. 

 Kada dođe do osećaja da vam je partner više cimer nego ljubavnik, parovi tada uglavnom pokušavaju seksom da vrate intimu u vezu. 

Držanje za ruku i poljupci su puno nežniji način ponovnog upoznavanja s romantičnom intimom, jer oba partnera moraju da se osećaju prijatno u ovoj prvoj odbarni intime pre nego nego što vrate seks u zajednički život. 

Jednom kada im postane prijatno da se ljube što češće, stvari će se dalje odigrati na dalje sasvim prirodno.

 

Izvor: B92
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost