Moć poljupca: Od ovoga zavisi koliko će vam trajati veza!

Poljubac je vrlo moćna stvar i vezu jasno odvaja od prijateljstva. Koliko se ljubite, toliko će vam trajati veza, tvrdi seksualni terapeut Kejt Evans

Evansova piše za "Your tango" zašto na svojim sesijama prvo što pita parove jeste - koliko se često ljubite? Odgovor na ovo pitanje daje joj mnogo saznanja o vezi para, jer u slučajevima kada nedostaje ljubljenja, intimnost može da bledi i to vrlo brzo. 

- Romantična veza uključuje seksualnu intimu, a prijateljstvo ne. Ako si s nekim u braku i nema seksualne intime među vama, vi ste u prijateljskoj vezi, ne u romantičnoj - napominje Evansova i dodaje da je jedan obični poljubac vrlo moćna stvar. 

Intimnost u vezi ne uključuje samo seks. Poljupci su izuzetno intimni, a i grljenje je bitno. 

Evansova podstiče svoje klijente koji imaju problema s fizičkom povezanošću da uključe i grljenje u svoju rutinu. Takođe, ova terapeutkinja predlaže i redovno ljubljenje, i to ne u usta ili čelo, već strasno u usta. 

- Poljubite se ujutro kad se pozdravljate, kada dođete posle posla kući, kada odlazite na put i kada dolazite kući. Iznenadite se poljupcima. Poljubite svog uspavanog partnera. Svaki put kad se poljubite pokazujete toj osobi koliko vam je stalo do nje- savetuje Evansova. 

Kada dođe do osećaja da vam je partner više cimer nego ljubavnik, parovi tada uglavnom pokušavaju seksom da vrate intimu u vezu. 

Držanje za ruku i poljupci su mnogo nežniji način ponovnog upoznavanja s romantičnom intimom, jer oba partnera moraju da se osećaju prijatno u ovoj prvoj odbrani intime pre nego nego što vrate seks u zajednički život. 

Jednom kada im postane prijatno da se ljube što češće, stvari će se dalje odigrati sasvim prirodno.

 

informer.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live