VEZA SA NARCISOM: Da li je moguća ili ne?!

Lako je uočiti klasičnog narcisa koji je ekstremno sebičan, misli samo najlepše o sebi i žudi za pohvalama. Međutim, stvari nisu uvek crno bele pogotovo kada je se narcisoidni tipovi kriju iza maske najšarmantnijeg, najduhovitijeg i najzabavnijeg muškarca. Evo par saveta kako da lako prepoznate narcisa i na vreme izađete iz ove iscrpljujuće veze.

Oseća se napadnutim kada iskažete svoje potrebe

Narcis uvek na prvo mesto stavlja svoje potrebe. Malo ili uopšte ne mari za stvari koje su vama bitne, a ukoliko mu ukažete na takvo ponašanje on će se braniti umesto da vam se izvini. Ako uočite ovakvo ponašanje kod partnera to je siguran znak da on ne poštuje vaše potrebe i da imate posla sa narcisom.

Kada zagusti on beži

Narcis ne može da se nosi sa problemima koje svaka veza nosi. Kada ljubav cveta on je tu, ali čim se stvari zakomplikuju ili prolazite kroz period ličnih problema, on neće biti tu da vas podrži. Veza podrazumeva uzajamno razumevanje i podršku, zato ukoliko ste prepoznali da se vaš partner ovako ponaša bežite iz ove veze da posle ne bude kasno.

Kada je povređen ne oseća se tužno već besno

Ako mu ukažete da vas je povredio svojim ponašanjem, umesto da vam se izvini narcisoidni muškarac će da pobesni i svali krivicu na vas.

Promenljivog je raspoloženja

Narcisi će vam slati pogrešne signale. Jedan dan će vas dizati u zvezde a već sutradan će se ponašati kao da ste stranci. Ukoliko rano uočite ovakvo ponašanje kod svog partnera bolje je na vreme da izađete iz veze i poštedite sebe veće neprijatnosti.

Ne vole da se vezuju previše

Ukoliko ste u ovakvoj vezi i posle par meseci predložite partneru da živite zajedno, on će se osećati kao da ste mu oduzeli slobodu. Znak da osoba nije spremna da se obaveže i skrasi je upozorenje da imate posla s narcisom.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: instagram/dzentlmen_bgd

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost