ISTINA BOLI: Najgora stvar koju možete da kažete posle prevare!

 

Terapeuti stalno savetuju da posle prevare- kada do nje dođe- partneru uvek kažete istinu. "Nije do tebe, do mene je. To je ionako sam seks", je najgora stvar koju možete da kažete u trenutku kada se "lome koplja" u partnerskim odnosima.

Mišel Vejner- Dejvis je iskusan terapeut koji godinama radi sa parovima koji u nekoj fazi zapnu u svojim odnosima. 

Kaže da je istina nekada bolno, ali jedino ispravno rešenje. 

"Prevara čini da se partner oseti nevoljeno, neprivlačno, nevažno. To je veoma težak splet okolnosti i osećanja. I onda kada priznate da ste bili neverni, nije lako da o tome razgovarate sa partnerom. Činjenica je da kada partner vara ne misli na svoju polovinu, rukovodi se nagonima i hormonima. Kada kažete da vam prevara nije ništa značila, da je taj neko drugi gori i lošiji, samo stvarate osećaj da ste svog partnera ili partnerku unizili zbog nečeg bezvrednog. I to je onda još gore", objašnjava. 

Iako je namera ovakvog "pravdanja" da se kaže da taj čin nije imao značenje, ovakvim izjavama stvara se samo još gora slika i podstiču loša osećanja kod prevarenog partnera. 

Takođe, ne treba ni relativizovati događaj i banalizovati osećanja. 

"Važno je da pokažete razumevanje i da partneru date legitimno pravo da se ljuti. Pokažite iskreno da vam je žao", savetuje Vejner- Dejvis.

 

Izvor: B92
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost