Izvor:
14.06.2018 u 13:04
0

ZA SAMO NEKOLIKO SEKUNDI: Ovo će odati da li imate tajnog obozavaoca!

Da li vam se učinilo da vas neko gleda, ali kada ste usmerili pogled prema toj osobi, ona je odmakla glavu? Sledeći put kad osetite pogled na sebi, isprobajte ovaj trik – zevnite. Odglumite dugo i ugodno zevanje, a zatim pogledajte u osobu u koju “sumnjate“.

Odavno je poznato kako je zevanje zarazno, odnosno da ćemo i sami zevnuti kada vidimo drugu osobu da to čini. Ako i vaš tajni obožavalac zevne neposredno nakon vas, znaćete da vas je zaista gledao dok niste obraćali pažnju.

Naučna studija italijanskog univerziteta u Pizi otkrila je da je zevanje kao odgovor na istu radnju motivisano društvenim i rodnim faktorima, da pokazuje nivo naše empatije, odnosno sposobnost da se saosećamo s drugim ljudima.

Ista studija je pokazala da podsvesno imitiramo emotivno stanje drugih osoba kroz zevanje i facijalne ekspresije. Oni ispitanici koji su unutar tri minuta “uzvratili” zevanje bili su intenzivno uključeni u komunikaciju s osobom i povezani s njihovim osećajima.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/Bogdanovic Rada

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter