Izvor:
27.06.2018 u 06:43
0

STRUČNJACI SAVETUJU: Neophodno je da doživite makar jedan orgazam dnevno!

Kako kažu stručnjaci, kako biste izbegli vaginalnu atrofiju, neophodno je da doživite makar jedan orgazam dnevno. A to čak nije ni najbolja stvar u vezi sa njim!

– Orgazamom se otpušta čitav niz hormona uključujući i oksitocin, testosteron i estrogen. To je najbolji mogući lek kojim ćete hormone držati u balansu, smanjiti anksioznost, poboljšati seksualni život i poboljšati san – kaže dr Rejčel Karlton Abrams.

Ona kaže i da je orgazam dobar zbog toga što povećava broj otkucaja srca, čime ga ojačava, a poboljšava i krvni pritisak. Sve u svemu, jedan orgazam dnevno gotovo garantovano dovodi do dužeg i kvalitetnijeg života.

Kako da se onda i ja ne priključim izazovu “orgazam dnevno”?

Međutim, ja sam žena i majka dvoje dece mlađe od pet godina. Uz to radim od kuće. To znači da je nemoguće da u tri dignem ruke od svega i zaključam se u spavaću sobu sa vibratorom na 20 minuta. Uz to, i ne volim vibrator, samo svoju ruku (u nedostatku prave stvari).

Dakle, na orgazam bih se bacila kad pošaljem decu u krevet, što je nešto posle osam uveče. To je i velika lekcija za mene jer sam tek nakon ovog izazova shvatila koliku ulogu ima mozak u orgazmu. Ako telo zna da svakog dana u isto vreme sledi orgazam, biće sve lakše postići ga. Shvatila sam i da mensturalni ciklus u svemu ima ogromnu ulogu. Najintenzivniji orgazam u životu, zbog koga sam praktično skakala po plafonu, desio mi se noć pred menstruaciju. Bilo je teže postići ga, ali trajao je jedno 25 sekundi i verujte mi, bio je vredan uloženog napora. U vreme ovulacije, orgazme je lako doživeti, ali oni nikada nisu intenzivni.

A šta je sa zdravljem? Budući da ionako svakodnevno vežbam, meditiram i hranim se zdravo, nije bilo nekog drastičnog poboljšanja, ali nešto se dešavalo. Nisam imala nikakve grčeve u vreme menstruacije. Spavala sam kao beba. Svaki stres koji sam doživela u toku dana topio se iste večeri sa mojim orgazmom.

Naravno, u sve to je bio uključen i moj muž. Imala sam seks sa njim, ali mu nisam rekla za svoju odluku da imam orgazam dnevno da se ne bi zabrinuo da mi treba više seksa nego što ga trenutno imamo. Zbog svakodnevnih orgazama, doduše, telo mi je želelo još više seksa, a muž je bio oduševljen.

Posle mesec dana, okončala sam eksperiment. Moram da priznam da mi je sada teško da se nateram da imam orgazam dnevno (kada sam prekinula sa eksperimentom, osetila sam i trunčicu olakšanja što napokon mogu da imam “slobodno” veče). Dakle, sada ne masturbiram tako često kao u vreme izazova, ali opet češće nego pre izazova – oko četiri puta nedeljno i osećam se mnogo, mnogo bolje.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter