Izvor:
01.07.2018 u 07:51
0

OTKRIVENO: Nekad su veze bile ovakve!

Čekanje da fiksni telefon zazvoni, duge šetnje pored reke, iščekivanje poljupca – samo su neka od obeležja ljubavnih priča koje su se desile u ne tako davnoj prošlosti. Ogromne promene su u poslednjih nekoliko decenija zadesile sferu veza, a ovo su samo neke od njih.

Definicija – Ne tako davno, parovi nisu morali da definišu odnos. Znalo se, kad se poljube postali su par. Danas, u opticaju je mnogo mogućnosti – šema, kombinacija, zabavljanje. Kada šema postaje veza, pitanje je oko kog često ni akteri nisu saglasni, pa dolazi do raznih problema.

Udvaranje – Mesec izlaženja i poljubac, dva meseca, pa maženje, tri meseca i seks – današnjim generacijama ovaj scenario deluje smešno. Sve je mnogo brže, a seks na prvom sastanku postaje pre pravilo nego izuzetak.

Plaćanje – Nekada se znalo, muškarac zove na sastanak i on plaća. Danas kraj sastanka može biti neprijatan sa otimanjem računa, odlaskom do toaleta u pogodnom trenutku bilo da se plati račun ili izbegne njegovo plaćanje, do krajnjeg dogovora da svaka strana plati svoj deo.

Komunikacija – Čekanje da zazvoni fiksni telefon i nemogućnost da se u svakom trenutku dođe do simpatije imali su svoje čari jer je čežnja rasla. Danas sa simpatijom razmenjujemo bezbroj poruka, pa u tom moru nema više mesta za iščekivanje. Ali ima za nesporazume jer uprkos mnoštvu smajlija, velika je mogućnost da će neko nešto pogrešno protumačiti, pogotovo u početku.

Internet – Danas možemo svakog da proverimo čime stičemo iluziju sigurnosti, ali istovremeno postajemo i paranoični. Osim toga, gubi se čar postepenog upoznavanja i otkrivanja osobe, jer nam je sve već servirano na "Instagramu" i "Fejsbuku". Sve je tu, od političkih stavova, preko drugara, do jučerašnje večere. Početak zabavljanja otvara druga pitanja, da li i kada objaviti zajedničku fotografiju na profilu, ko to prvi treba da uradi, da li zvanično objaviti status veze, da li dodati ime partnera.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/tvd_shiina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter