Izvor:
16.07.2018 u 08:33
0

PRE NEGO ŠTO IZGOVORITE „DA“: Razgovori koje morate da obavite sa partnerom pre braka !

Pre nego što započnete život sa partnerom koji je i zakonski, morate razgovarati o stvarima koje se ne odnose na iznošenje smeća i kućnu podelu poslova. Vaš partner vam prija, ukoliko ste se odlučili za ovaj korak. Ipak, sa vremenom neke stvari neće vam prijati i zato je bolje da na vreme o njima povedete računa. Ljubav je i kompromis.

Novac je uvek tema!

Ovo je tema koja izaziva najviše svađa i rasprava među venčanim parovima, i to zbog dobrog razloga. Ako jedno od vas voli štedeti, a drugo trošiti, razgovarajte o tome kako možete postići kompromis koji će se prilagoditi zajedničkim troškovima. Cilj bi vam trebalo biti uspešno upravljanje novcem kako bi vaš zajednički život mogao uključivati automobil, kuću ili stan, a možda i decu kojoj ćete moći priuštiti kvalitetno obrazovanje. Kako bi to ostvarili potrebno je mnogo rasprava (neke će se možda pretvoriti u svađe) o trošenju, štednji, i svemu što se nalazi u sredini.

Porodična dinamika!

Potičete iz različitih porodica i način komuniciranja je drugačiji. No jednom kada ste se našli u braku način na koji komunicirate sa svojim porodicama može izazvati ljutnju ili nelagodu. Ako vi i vaš partner imate različite stavove o tome koliko vremena treba provoditi s članovima porodice ili koliko informacija s njima treba deliti, s vremenom može doći do pukotina u vašem odnosu. Zato je bitno da se uskadite i pronađete kompromis odmah.

Odgajanje dece!

Odluka o tome želite li imati decu može potpuno preokrenuti vašu vezu. No rasprava tu ne staje, jer se još uvek morate dogovoriti i o tome na koji način ih želite odgajiti i vaspitavati. Ovde može doći do raskola među partnerima, zato razgovaraje o ovome da budete sigurni da razmišljate isto.

Koncept braka!

Brak nije ono što vidimo kod drugih ljudi. Sto ljudi, sto i brakova, različitih. Zato iznesite svoj koncept, kako vi zamišljate brak i šta od njega očekujete, da ne biste kasnije došli u neugodan položaj. Nakon što dobijete sve ove odgovore bićete sigurni da li je partner koga ste izabrali, pravi za vas jer tolerancija mora trajati duže od leptirića u stomaku.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter