Izvor:
28.02.2017 u 13:57
0

OVO DO SADA NISTE ZNALI: Dva trika koja će vam pomoći da zaspite!

Posle otkrića dva gena važna za kontrolu sna – Sik 3, koji je povezan sa dubokim snom, i Nalcn, odgovoran za REM fazu – naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju delotvornije medikamente protiv insomnije. U međuvremenu evo dve jednostavne taktike, koje možete probati sledeći put kad vam se ne bude spavalo.

Što se više trudite da zaspite, smanjuju se šanse da u tome uspete. Zato skinite sa sebe pritisak razmišljajući – sasvim je u redu da ne spavam ove noći, biće mi dovoljno da se samo odmaram. Bićete iznenađeni koliko brzo ćete zaspati, kad nestane pritisak.

Najnovija studija američkih stručnjaka pokazuje da ustajanje iz kreveta i šetanja po stanu, koja traje samo dvadesetak minuta, dovodi do pospanosti. Kada se vratite u krevet bićete opušteniji i bez osećaja da „morate da zaspite“.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Pixabey

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter