parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SAVETI POZNATIH FRIZERA: Evo kako da vam kosa uvek izgleda besprekorno! (foto)

 

Ako želite da vam kosa brže raste, za početak pokušajte da se ređe farbate...

Izbegavajte farbanje

Ako želite da vam kosa brže raste, pokušajte da se ređe farbate, a na izbeljivanje kose ni ne pomišljajte, kaže frizer Džon Kovaks.

Zaštitite kosu od toplote

Met Fjugejt savetuje da pre sušenja kose ili feniranja uvek nanesete sredstvo koje štiti dlaku od toplote. On dodaje da jednostavno ne možete da "maltretirate" kosu fenom i četkom i da očekujete da brzo poraste.

Razmislite o načinu života

Fjugejt kaže da kosa prosečno raste oko centimetar mesečno, a da bi rasla brže, izuzetno je važno da obratite pažnju na ishranu, da redovno trenirate, da unosite dosta vitamina.

Redovno skraćujte krajeve

Koliko god da vam to čudno zvuči, veoma je važno da redovno šišate kosu da bi brže porasla. Frizerka Dženifer Matos kaže da krajeve skraćujete na osam do deset nedelja, a što češće budete sekli mrtve krajeve kose, to će ih biti manje i kosa će biti zdravija, brže će rasti.

 

 

Pazite kako je češljate

Nikako ne češljajte mokru kosu jer se na taj način dlake kidaju. Dakle, prvo je malo prosušite. Takođe, izbegavajte metalne četke za kosu, a najbolja opcija su drvene četke, kaže Fjugejt.

Izbegavajte gumice

Tačnije, izbegavajte jake, elastične gumice koje vam kidaju vlasi. To je, kažu frizeri, najgora noćna mora za kosu. Takođe, nikako nemojte da "svučete" gumicu sa repa, već je pažljivo odmotajte.

Koristite ulje

Ulje i kosa uglavnom nisu dobra kombinacija u istoj rečenici, osim u ovom slučaju. Naime, i glumica Blejk Lajvli je otkrila da na krajeve kose nanosi kokosovo ulje, kako joj šampon ne bi isušio kosu. Ako ipak ne biste da stavljate čisto ulje na kosu, i maske koje sadrže ulje su dobra varijanta.

Informer
Foto: Arhiva 

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi - live
11:55 Vesti
12:05 Parovi - live
12:55 Vesti
13:10 Parovi - live
14:05 Beni Afet serija
15:00 Parovi - live
16:00 Posle rucka
17:00 Parovi - live
17:30 Telemaster
18:00 Kviz: Naslovna strana
18:30 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:25 Cirilica
slede Parovi - live