Izvor:
24.03.2017 u 02:33
0

ŽENE, BACITE OVO ODMAH: Ova odeća šteti vašem zdravlju, a nosite je svaki dan! (FOTO)

Uske farmerke, velike kapuljače i široki rukavi samo su neki komadi odeće koji mogu oštetiti vaš vrat, ramena, kosti i kičmu, otkrilo je Britansko udruženje kiropraktičara.

Uske farmerke mnogo štete telu jer onemogućavaju kretanje u kukovima i kolenima. Pretrpane ženske torbe su takođe jedna od stvari koje utiču na telo. Ako se nose na jedno rame mogu spustiti jedno rame u odnosu na drugo – ispričao je kiropraktičar Tim Hutchful za Miror.

Procenjuju da trećina žena u Velikoj Britaniji ima problema s kičmom upravo zbog odeće i obuće koju nose.

Mi ne govorimo da morate da prestanete da nosite svoju omiljenu odeću ili obuću, ali dobro je biti umeren i ni s čim ne preterivati – ističe Hutchful.

Pokušajte jedno vreme da se odmorite od uskih pantalona par dana nedeljno ili nosite ruksak umesto velike torbe na jedno rame, kada morate da nosite veliki teret, savetuje ovaj kiropraktičar.

Ovo je odeća koja nam najviše šteti:

Velike krznate ili debele pamučne kapuljače vrše velik pritisak na leđa.

Stejtment ogrlice preteške su za vrat i opterećuju ga.

Uske farmerke ograničavaju cirkulaciju u kukovima i kolenima.

Vrlo visoke potpetice pokazuju svoje "zube" godinama posle jer značajno opterećuju stopala i donji do leđa.

Balerinke i japanke uzrokuju bolove u stopalima i leđima. Nemaju dovoljno mekane uloške, ne drže zglob niti imaju pertle koje bi čuvale nogu. To može značajno uticati na petu, Ahilovu petu i prste.

Žene koje ih nose često imaju žuljeve i tvrde pete, obasnila je ortoped Sorse Valdron.

Pretrpane ženske torbe na jedno rame mogu spustiti jedno rame u odnosu na drugo.

Izvor: 24sata.rs
Foto: Instagram/reoprad

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter