Izvor:
31.03.2017 u 22:50
0

OSVEŽITE SVOJU KOSU: Napravite sami eterična ulja koja ća vam preporoditi izgled!

Opadanje kose, perut, ispucali vrhovi, masna kosa… Eterična ulja rešiće vaše probleme, a što je još bolje, nećete potrošiti brdo novca.

Znate ono kad odete u prodavnicu i tražite neki proizvod za kosu, a na policama stoji na stotine preparata. Od onih protiv peruti, tanke kose, ispucalih vrhova… Kako se uopšte odlučiti? I zato, umesto kupovanja takvih, neretko skupih proizvoda, za promenu posegnite za prirodom.

Eterična ulja su odlično rešenje za negu kose. Postoje brojna ulja koja će rešiti svakakve probleme s kosom, a što je još bolje, mnogo su jeftinija. Jedino na što morate paziti je da ga prvo testirate na koži da budete sigurni da niste alergični.

Budući da su ta ulja dosta jaka, morate ih razrediti s vodom ili baznim uljem.

Ulje đumbira protiv gubitka kose

Gubitak kose je verovatno najčešći problem, a s njim se ne bore samo muškarci, već i žene. Pre nego što krenete poduzimati nešto, prvo se konsultajte s lekarom, kako biste pronašli uzrok tome. Genetika, hormoni i stres ovde igraju veliku ulogu. Ulje đumbira učinkovit je tretman jer potstiče protok krvi kad se stavi na vlasi. Kako kosi često nedostaju potrebni nutrijenti, ovo je odličan način da se zaustavi opadanje kose.

Poticanjem cirkulacije u vlasi potstiče se i rast kose. Ulje đumbira sadrži i masne kiseline koje sprečavaju stanjivanje kose. Ulje jojobe je još jedan učinkovit tretman protiv opadanja kose, ali i protiv suvoće.

Ulje jojobe za hidrataciju

Drugi najčešći problem s kojima se mnogi suočavaju je suva kosa. Kad je suva, takođe je i dosta krhka. U većini slučajeva ovo se događa jer se kosa previše tretira figarom, peglom za ravnanje i slično. Međutim, stres i prehrana takođe igraju važnu ulogu.

Ulje čajevca protiv peruti

Perut se može pojaviti zbog suvoće, određenog dermatološkog stanja ili gljivica. Perut je često popraćena iritacijom i svrabom. Ulje čajevca je anti-bakterijsko sredstvo protiv gljivica. Vlaži kožu i smiruje iritacije, a upravo je to potrebno da biste se oslobodi ove dosade.

Izvor: zivim.hr
Foto: old.budi.in

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter