Izvor:
02.04.2017 u 09:28
0

TAČAN REDOSLED: Evo kako pravilno koristiti preparate za dnevnu i noćnu negu!

Zbog velike količine preparata i raznoraznih saveta koje možemo svuda pročitati i čuti, ponekad se izgubimo u čišćenju i generalnom korišćenju svih preparata za lepši izgled kože lica.

Svi ti serumi i tonici igraju odličnu ulogu u našoj rutini i zaista pomažu koži da izgleda lepo, ali da li postoji neko pravilo ili redosled u njihovom korišćenju? Da li je svejedno ako prvo stavimo tonik, pa očistimo lice penušavim preparatom? Ne, nije svejedno i zaista postoji redosled nanošenja kozmetike, koji je različit za dnevnu i noćnu rutinu. Saznajte kako ih treba koristiti:

DNEVNA NEGA

Prvi korak: preparat za čišćenje

Ako imate masniju kožu, koristite slabije preparate ujutru. Sa druge strane, većini žena je dovoljno i obično umivanje vodom.

Drugi korak: toner

Nove formule tonera/tonika služe za vraćanje balansa pH vrednosti kože i dodavanje vlage koja je izgubljena tokom čišćenja. Najbolje je nanositi ga prstima jer tuferi ili komadi vate upijaju dosta tečnosti.

Treći korak: serumi

Serumi su lagani i bogati velikom količinom aktivnih sastojaka. Izaberite ih prema tipu vaše kože ili problema sa kojim se borite. Na primer, ako vam koža deluje beživotno, investirajte u serum koji je bogat vitaminom C, a ako želite izravnae sitne bore – peptidi će vam u tome pomoći.

Četvrti korak: Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom

Krema sa zaštitnim faktorom je uvek obavezna, čak i kada preskočite neke od prethodnih korak. Srećom, postoje mnoge formule koje odlično idu ispod šminke i koje će zaštititi vašu kožu.

NOĆNA NEGA

Prvi korak: skidanje šminke posebnim proizvodom, a zatim čišćenje lica

Kada nosite šminku, koristite ulje za njeno skidanje (ili miceralnu vodu) pre čišćenja lica sa drugim proizvodom koji je namenjen samo za to.

Drugi korak: piling (1-2 puta nedeljno)

REdovno skidanje mrtvih ćelija sa kože će učiniti da vaša koža bude čista i sjajna. Kada želite da uradite piling, možete na ovaj korak preći odmah nakon skidanja šminke, kako ne biste duplo čistili kožu i iritirali je.

Treći korak: toner/tonik

Povratite koži vlagu uz pomoć ovog dobro poznatog preparata. Birajte tonik koji ne sadrži alkohol.

Četvrti korak: maska (1-2 nedeljno)

Nakon što uradite piling, nanesite na kožu lica masku koja že dodatno nahraniti kožu svim potrebnim nutrijentima.

Peti korak: serum

Nanesite serum na lice, ali i kožu vrata.

Šesti korak: hidriranje

Sve lepo kompletirajte noćnom kremom po vašem izboru.

Sedmi korak: krema za područje oko očiju

Količinu veličine graška stavite na kožu oko očiju i nežno je utapkajte.

Vaša koža je potpuno spremna za sledeći dan i sledeću rutinu…

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Twitter/salonadut

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter