Izvor:
13.04.2017 u 18:28
0

SVAKO JUTRO SE BUDITE RAŠČUPANE? Uz ove trikove kosa će vam od početka dana biti savršena!

Ukoliko želite da se probudite sa savršenom frizurom, odnosnom svilenkastom kosom, pokušajte da svako vece pred spavanje praktikujete sledece trikove.

Trik br. 1: Vežite kosu u pletenicu

Kako biste se probudili sa talasima u kosi koji deluju prirodno, vežite kikicu ili riblju kost pred spavanje. Bitno je samo da kosa bude suva, kako se ne bi previše izlomila.

Trik br. 2: Nanesite par kapi kokosovog ulja na kosu
Kokosovo ulje je vrlo hranljivo i mnoge poznate žene ga redovno koriste za negu kose. Nanesite nekoliko kapi na šaku, protrljajte dlanove i prstima prodite kroz krajeve kose. Bitno je da ne idete skroz do temena glave i korena kose. Nema potrebe.

Trik br. 3: Nanesite malo aloja vera gela na kosu
Najbolji nacin da hidrirate suvu kosu jeste aloja vera. Pomešajte malo aloja vera gela sa mineralnom vodom i sipajte u bilo koju praznu bocu u spreju – napravili ste svoj balzam. Time poprskajte kosu pred spavanje.

Trik br. 4: Nanesite malo mleka za telo na kosu
Stavite kap mleka za telo na dlan i razmažite. Potom lagano nanesite na krajeve kose i rašcešljajte je.

Trik br. 5: Vežite kosu u pundu
Umesto pletenice, možete kosu da vežete u pundu na vrh glave. Bitno je samo da ne zatežete puno. Ujutro, kada pustite kosu, bice vam prirodno izuvijana.

Trik br. 6: Utrljajte bebi puder na kožu glave
Ukoliko vam je kosa masna, ali nemate ujutro vremena da je operete, pred spavanje utrljajte bebi puder do korena kose, duž celog razdelja i sa strana. Neutralisacete masnocu.

Trik br. 7: Iskoristite najlon carape za kosu
Vežite pundu na vrh glave i preko, kao kapicu, stavite najlon carape. Zbogom krutoj kosi, vaše vlasi ce biti mekane i glatke.

Savet plus: Nikada ne bi trebalo da ležete u krevet mokre kose, jer je mokra kosa sklonija pucanju i lomljenju. I obavezno ocešljajte kosu pre spavanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter