Izvor:
17.04.2017 u 18:40
0

OPADA VAM KOSA? Evo šta da uradite da se rešite ovog problema!

Polovina žena starijih od 40 godina ima problem sa opadanjem kose. Ono može da bude nasledno, sa ženske strane, ali postoje i uzroci na koje možemo da utičemo.

Stres

Telogen efluvium je pojava koja se javlja kada kosa, zbog stresa, prelazi u ‘fazu mirovanja’, nakon čega počinje da opada. Ovakva situacija može se dogoditi i posle porođaja ili teže operacije. E sad, rešavanje problema stresa je jedan od najvećih problema savremenog sveta. Probajte sa jogom, meditacijom, pasihologom…

Ishrana

Proteini su ključni za zdravlje kose, a najviše ih ima u ribi, peradi i mahunarkama. Osim proteina i nedostatak gvožđa može da bude uzrok za opadanje kose, kao i manjak cinka i magnezijuma.

Perut

Crveno osetljivo teme i perut itekako doprinose opadanju kose, a većina žena ovom problemu ne pristupa na pravi način, jer su šamponi protiv peruti obično medicinski i neprivlačni. Dobro rešenje je primena esencijalnih ulja, na primer miks ruzmarina, timijana i lavande.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter