parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VEČITI ŽENSKI PROBLEM: Kako izabrati pravu boju pre farbanja kose?

Krajnje je vreme za farbanje, a vi niste zakazali kod frizera? Sem ako ne želite da drastično menjate boju kose, nema razloga da se ne poigrate nijansama sami kod kuće. Vodite se ovim korisnim savetima i željeni izgled je tu.

Prava farba pola posla
Za početak, najvažnije je da izaberete pravu farbu. Potrudite se da ona sadrži što manje štetnih sastojaka kao što su amonijak i alkohol kako ne biste oštetili vlasi. Potom, nikako ne gledajte samo sliku devojke na kutiji, to vas može zbuniti, već obratite pažnju na sličice koje pokazuju kako će se farba primiti na različite nijanse.

Svaka nijansa ima značenje
Ukoliko na farbi piše „pepeljasto“, ta nijansa je dobra za one dame koje ne žele metalni odsjaj na kosi. Farba sa opisom „zlatno“ odlična je za sede koje biste da sakrijete. Ako na farbi piše „ljubičasto“, znajte da u sebi ima i purpurnih tonova, dok „neutralno“ obično znači da joj je baza plava.

Broj otkriva boju
Broj na farbi govori kakva će vam boja na glavi biti. Pri dnu skale su najtamnije nijanse, pa je tako broj jedan crna, dok ka vrhu one postaju sve svetlije, pa je poslednji broj 12 platinastoplava. Ako, na primer, na vašoj farbi piše 4A pepeljasto plava, znaćete da je to prilično tamna nijansa jer je broj u donjem delu skale, mada sadrži odrednicu „plava“.

Prljavija kosa bolja za farbanje
Uvek je bolje farbati kosu koja nije sasvim čista jer prirodna ulja koja kosa i koža glave luče štite vlasi od oštećenja. Uz to, ovo je još jedan razlog zašto je farbanje u kućnoj radinosti odlično – niko ne voli da ide u salon prljave i masne kose.

Ništa bez rukavica
Pre farbanja pročitajte uputstvo, naročito onaj deo o alergijama, a pripazite i ako neku farbu koristite prvi put. Rukavice su takođe neizbežne. Svako pakovanje farbe treba da ih ima, ali za svaki slučaj pripremite jedne svoje da ne biste oštetile kožu ruku i nokte.

Vazelin za fleke
Fleke na čelu i vratu se svakom omaknu, ali zato je tu vazelin. Njime pre farbanja namažite liniju između čela i kose, uši, vrat i problem je rešen. Ukoliko niste nanele vazelin, nakon farbanja stavite malo maslinovog ulja na tupfer i lagano skinite ostatke boje sa kože.

 

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Twitter/balkan_cool

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost