parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

LETO STIŽE: Evo 5 razloga da više nikada ne obujete japanke!

Japanke su verovatno najpraktičnija letnja obuća, a sada se prave u raznoraznim varijantama – da budu primenjive u opšutenim i malo ozbiljnijim prilikama.

Nažalost, japanke nisu zdrave i lekari ih baš ne preporučuju sa osmehom, jer mogu da štete, i to na sledeće načine:

Stvaraju plikove

Kad god nosimo cipele bez čarapa, odmah se stvore plikovi. Plastika na japankama se vremenom haba, a od trenja sa osetljivom kožom između prstiju se kreira svaki put novi plik. S druge strane, japanke se ne mogu nositi sa čarapama, zato se trudite da ih izbegavate!

Ne podržavaju oblik stopala

Cipele sa lukom koje prate stopalo su važne za raspoređivanje naše težine na stopalo, a japanke baš i nisu takve! Bez luka naša stopala pre ili kasnije izgube svoj oblik, a ligamenti i tetive počinju da se povlače u pogrešnom pravcu.

Stvaraju atletsko stopalo

Japanke sa mekom bazom od pene predstavljaju savršen dom pečurkama, naročito kada su mokre. Vlažne japanke i nisu baš pravo rešenje bazen? Prilično dobra ideja je nositi japanke u komunalnim tuševima, ali nakon toga bi trebalo da budu potpuno suve pre nego što ih spakujete u torbu.

Izazivaju grčenje prstiju

Niko zaista želi da ima zgrčene prste. Međutim, sa japankama, oni su neizbežni, jer nošenje obuće bez dobre podrške naglašava stopalo i izaziva grčenje prstiju. Dakle, tetive se skraćuju, a prsti savijaju trajno.

Opasnost od povreda

Većina japanki su sada zabranjene, jer one predstavljaju ozbiljnu opasnost za decu. Kada je na igralištu klizavo, one predstavljaju opasnost, jer dete koje trči u njima može da padne i ugane zglob.

 

Izvor: savrsena.com
Foto: Twitter/Mondo_Zabava

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Dobro jutro Srbijo
11:00 Čađava mehana
11:55 Vesti
12:05 Provodadžija
12:55 Vesti
13:10 Provodadžija
14:05 Beni Afet serija
15:55 Vesti
16:05 POSLE RUCKA
17:50 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Glamur
19:15 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 PROVODADZIJA
22:05 U KORAK SA PAROVIMA
23:00 LUDA KUCA
24:30 Erotski film