Izvor:
30.05.2017 u 01:12
0

POMOĆ IZ PRIRODE: 9 namirnica od kojih će vaša koža već za 7 dana izgledati bolje!

Ne morate da budete bjuti stručnjak da biste shvatili da vašoj koži ne prijaju visoke temperature i bujanje prirode, ogledalo vam je to verovatno već reklo.

I dok ste u potrazi za najboljom hidratantnom kremom, pilingom i drugim proizvodima, zaboravljate, tačnije preskačete onaj bazični korak – pomoć iz prirode!

Nutricionisti su dali spisak namirnica koje će učiniti vašu kožu mnogo boljom za samo sedam dana, naravno ukoliko ih budete konzumirali redovno. Evo kojih 9 namirnica čuda čine sa kožom:

1. Ananas – čini da vaša koža izgleda zadivljujuće i da bude elastičnija. Poboljšava varenje, ublažava upale i čisti organizam od toksina, a takođe utiče na stvaranje kolagena.

2. Limun – dobro znate da je odlično dan započeti čašom tople vode sa limunom, što je najbolja detoksikacija. Nastavite sa konzumacijom limuna i u toku dana, iscedite ga preko salate ili u zeleni sok.

3. Slatki krompir – beta karoten daje koži svežinu. Kombinacija vitamina A i C daje joj blistavost, a dobra svojstva ove namirnice povoljno utiču i na rast kose i noktiju.

4. Bademi su ne samo hrana zdravlja već i lepote, zato što su bogat izvor vitamina E. Daju koži glatkoću i čine je elastičnom. Vitamin E štiti je i od starenja, jer sprečava prodor ultravioletnih zraka, a štiti i od isušivanja.

5. Čia seme je jedan od najboljih antioksidanasa, a koži daje i neverovatan sjaj.

6. I repa je snažan antioksidans i podmlađuje kožu. Kombinacija vitamina i minerala stimuliše proizvodnju ćelija i štiti kožu od preranog starenja i bora. Odlična je u kombinaciji sa jabukom i mrvicom đumbira.

7. Smokve – sitno seme ovog voća je puno hranljivih sastojaka, koji čiste organizam, pa pružaju koži, pre svega, unutrašnji sjaj, a onda i spoljašnji.

8. Spanać – pun je vitamina A, koji obnavlja kožu ali i vlasi kose. Možete ga jesti kao obrok, ali i ubaciti kao sastojak u svoj smuti.

9. Urme su bogate vlaknima, ali i bakrom, koje apsorbuje gvožđe i formira kolagen i crvena krvna zrnca. Odlična su alternativa za šećer u pečenju i kuvanju.

lepotaizdravlje
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter