Izvor:
27.06.2017 u 03:28
0

DA VAM KUPAĆI KOSTIM DUŽE TRAJE: Otkrivamo vam nekoliko jednostavnik trikova!

Ako kupaći kostim održavate na odgovarajući način, trajaće vam duže. Evo šta treba da radite.

Bez obzira na to koliko često nosite svoj kupaći kostim, hemikalije iz bazena, pesak na moru, visoke temperature i kreme za sunčanje mogu da ga oštete.

Pranje i sušenje

Čim se vratite sa plaže ili bazena trebalo bi da isperete kupaći kostim hladnom vodom. Ako imate vremena, bilo bi dobro da ga ostavite u hladnoj vodi oko pola sata. To će ukloniti hemikalije, pesak ili morsku so iz materijala.

Znoj i mast koju proizvodi koža utiču na elastičnost materijala, odnosno kupaći se malo rastegne nakon izvesnog vremena. Hlor iz bazena, visoke temperature, utiču na elstičnosti, ali dovode i do promene boje kupaćeg kostima. Na hlor su naročito osetljivi beli kupaći kostimi koji će vremenom dobiti žučkastu boju jer hlor "pojede" bela vlakna.

Zato je važno da nakon što isperete kupaći hladnom vodom, a zatim ga operete ručno, naravno deterdžentom za veš. Najbolje je da koristite tečni deterdžent jer ćete ga lakše isprati, a nikako ne koristite nikakav izbeljivač. Ako nemate pri ruci tečni deterdžent, umesto toga možete upotrebiti šampon.

Kada operete kupaći, pritisnite da ga iscedite, ali nikako ga ne uvrćite rukama. Raširite ga da se suši, po mogućstvu na mesto gde sunce neće direktno grejati u njega jer UV zraci oštećuju materijal.

Još nekoliko saveta:

– Menjajte ih, odnosno dajte kupaćem 24 sata "odmora" jer toliko treba kostimu koji sadrži likru ili spandeks da vrati oblik nakon pranja.

– Pre nego što se uputite kući sa plaže, istuširajte se da biste isprali morsku so i pesak. Ako ste na bazenu, isperite kupaći hladnom vodom da biste "izbacili" hlor.

– Ne budite lenji i ne ostavljajte kupaći da stoji pod parolom "mrzi me sad, opraću ga kasnije". Što duže stoji neopran, to će pre propasti zbog reakcije na hlor, morsku so…

Mondo
Foto: Instagram/sophie_guidolin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter