Izvor:
20.07.2017 u 14:48
0

JAKO SU POPULARNI U SRBIJI: Otkriveno koliko zapravo SILIKONI koštaju i koliko mogu da traju!

Kada je ugradnja silikona u pitanju, prate ih brojne ocene, sudovi, mišljenje. Najveći deo toga vezan je za rok njihovog trajanja, uticaj koji imaju na zdravlje grudi i funkciju žlezda u njima. Šta je tačno, a šta pogrešno objašnjava dr Nenad Stepić, estetski hirurg.

"Silikoni se u proseku menjaju osam do 10 godina nakon operacije. Menjaju se novim često jer se koža grudi za to vreme opusti, pa žene požele da im grudi budu ponovo jedre", kaže hirurg.

Luju se često priče i da ugradnja silikona mora da se odloži nakon porođaja jer implanti navodno ometaju dojenje.

"To nije tačno, ni na koji način silikoni ne mogu da ometaju dojenje. Oni ne utiču ni na rezultate bilo kakvog dijagnostičkog pregleda, kao što je, na primer, mamografija", dodaje Stepić.

Dr Stepić kaže da se trendovi u estetskoj hirurgiji u našoj zemlji nisu menjali poslednjih nekoliko godina.

"Najtraženije operacije među ženama i dalje su operacije grudi, kod kojih je 80 odsto zahvata povezano sa povećanjem grudi, a 20 odsto za smanjenje ili korekciju položaja, operacija nosa i liposukcija. Primećuje se i da je sve veći broj devojaka od 18 godina koje odlaze na ugradnju silikona. Isto tako je važno reći da se i žene posle 50. godine odlučuju na korekciju grudi, bilo da je u pitanju njihovo povećanje ili korekcija položaja koja se radi jer se grudi opuste", ističe naš sagovornik.

Grudi su ženama važne, kako kaže lekar, iz psiholoških razloga jer je njihov izgled direktno povezan sa samopouzdanjem žene.

Među razlozima zbog kojih žene u Srbiji ugrađuju silikone jesu i oni zdravstvene prirode.

"Raste broj žena koje nakon masektomije ili dvostruke masektomije grudi ugrađuju implante. Važno je reći i da troškove tih operacija pokriva Republički fond za zdravsteno osiguranje".

Kada su u pitanju estetske korekcije koje ne pokriva Fond, koje ne pokriva bilo koja vrsta osiguranja, njihove cene su sledeće:

"Operacija grudi košta oko 3.000 evra, operacija nosa od 2.000 do 2.500 evra, a liposukcija određene regije oko 1.000 evra", priča lekar.

Na operacije odlaze i muškaric kod kojih su najpopularnije operacije zatezanja kapaka, fejslifting i liposukcija stomaka.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter