Izvor:
14.08.2017 u 17:36
0

OKO SVETA: Evo kakve devojke se smatraju lepim u Evropi, a kakve na drugim kontinentima!

Ovo su neki od najzanimljivijih trikove iz svih krajeva sveta koje dame koriste kako bi uvek izgledale negovano i zanosno.

Lepota je u oku posmatrača, a to pokazuju i različiti standardi lepote širom planeta.

Iranke su ponosne na savršeno oblikovan nos

Estetske operacije nosa danas su uobičajene, no manje je poznato da su najpopularnije u Iranu gde žene ne skrivaju da su išle “pod nož“ nego se time ponose. Budući da su im telo i kosa pokriveni hidžabom, žene su se fokusirale na usavršavanje onoga što je svima vidljivo – lica.

Novozelandske tetovaže na licu

Žene naroda Maori na Novom Zelandu od pamtiveka ukrašavaju tetovažama usne i bradu. Ta je drevna tradicija poznata kao ta moko. Nekad su takve tetovaže označavale društveni status, a danas su modni dodatak.

Azijatkinjama je najvažniji porculanski ten

U azijskim zemljama svetla koža tradicionalni je znak lepote i bogatstva. Azijke i danas neguju običaj da izbegavaju sunce kako im koža ne bi dobila preplanulu boju. Naročito u Koreji žene troše puno novca na kreme za izbeljivanje kože.

Francuskinje vole prirodni izgled

Francuzima je najprivlačniji prirodan izgled bez teške šminke. Tamošnje žene kažu da radije žele da budu svoje i da ističu prirodnu lepotu, nego da se prilagođavaju nekom stilu. Francuskinjama je važnija nega kože nego make-up.

Žene iz drevnih plemena “rastežu“ vrat, uši, usne

U plemenu Karen u azijskoj državi Mijanmaru drevni je običaj da je ženama ceo vrat “okovan“ ogrlicama. Ukrasni kolutovi stvaraju utisak rastegnutog vrata, pa su žene plemena Karen prozvane žirafama.

Obrijana glava i rastegnute ušne resice već hiljadama godina su standard lepote u afričkom plemenu Masai i drugim plemenima, u kojima se do danas održao i običaj rastezanja donje usne pomoću posebnog “diska“. U nekim delovima Afrike i Južne Amerike, tradicionalno se na torzu stvaraju ožiljci kao znak senzualnosti.

Indijke crtaju po telu kanom

Žene u Indiji tradicionalno ocrtavaju oči tamnom linijom kako bi bile izražajnije, a na rukama i stopalima vole da nose crteže od kane. Najprepoznatljiviji indijski ukras je bindi, obojena točka ili dragulj na čelu. Indijkama je važno da im kosa bude duga i sjajna, a kožu posvjetljuju pomoću posebnih krema.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter