Izvor:
18.08.2017 u 00:16
0

OVO NIKAKO NE RADITE: Internet beauty saveti koji su veoma opasni!

Neke internet savete i trendove je bolje preskočiti, jer mogu da izazovu velike komplikacije i zaista mogu da naruše vaše zdravlje.

Društvene mreže vrve svakojakim neobičnim savetima za njegu lica, tela, kose, make-up…

5 saveta koja nikako ne smete isprobavati:

Istiskanje mitesera zubnim koncem

Isti učinak imaće i bilo koja tečnost za čišćenje lica, osim što će zubni konac na licu ostaviti sitne crvene crte, što sigurno ne želite. Zato radije preskočite ovaj trik, a ako baš imate ozbiljnih problema s licem, koje ne možete da rešite klasičnim proizvodima iz apoteke, obratite se dermatologu.

Korištenje roll-on dezodoransa umesto prajmera na licu

Dezodoransi obično sadrže aluminijumske soli i imaju poprilično jake mirise koji mogu da jako iziritiraju kožu lica, izazovu crvenilo, mrlje i upalne akne. Takođe, jedna od neizbežnih posledica korišćenja dezodoransa na licu je i preterano isušivanje kože. Držite se pravih primera, a antiperspirante ostavite za korištenje ispod pazuha.

Posvetljivanje pazuha sodom bikarbonom i limunom

Koliko god zvučao suludo, ovaj beauty savet je jedno je vrijeme na internetu bio veliki hit. No, trljanje osjetljive kože ispod pazuha sodom bikarbonom i limunom može prouzrokovati razne iritacije i izazvati crvenilo, osip i svrbež.

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom

Ovaj savet je preporučio čak i poznati doktor Oz, ali ubrzo je naišao na kritike stomatologa širom sveta. Oni su potvrdili da ćete tako brzo izbeliti zube, ali i oštetiti zubnu gleđ, pa će zubi biti osetljiviji i lakše se kvariti.

Izvor: Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter