Izvor:
01.07.2016 u 03:00
0

PAZITE DA NE UPADNETE U ZAMKU: Zbog ovoga vaše cipele mogu da izgledaju “jeftino“

Ograničeni budžet ne znači da vaše cipele moraju izgledati jeftino. I za malo novca možete kupiti par koji će izgledati skupo, sofisticirano i estetski. Trik je u tome da znate zbog čega cipele uopšte izgledaju jeftino i pri čemu morate paziti kada krenete u kupovinu elegantnih salonki ili letnjih sandala…

1. Previsoka platforma

Što je platforma viša, to cipela izgleda jeftinije, pogotovo kada je reč o skrivenoj platformi kada cipela više nalikuje kopitu s nabijenom potpeticom. Cipele bez platforme izgledaju najelegantnije i najsofisticiranije, ali su obično i jako neudobne. Stoga za udobnost i sofisticiran izgled izaberite cipele s platformom koja je manja od đona cipele ili one s platformom od najviše centimetar i po. U oba slučaja stavite u cipelu jastučić s gelom kod područja prstiju za dodatnu udobnost.

2. Preveliki ili premali broj

Nosite li prevelike ili premale cipele ne samo da će vam stopala izgledati neprivlačno, nego ćete i čudno hodati i imati čudan stav tela. Možete probati da ih razgazite ili staviti umetak da vam ne ispadaju, ali u većini slučajeva cipela i dalje ne stoji dobro. Ako vam veličina cipele od početka ne odgovara, nemojte ih kupovati bez obzira koliko su vam lepe.

3. Prekičaste cipele

Čak i skupe cipele mogu izgledati jeftino ako nisu nakićene ili ukrašene na pravi način i s ukusom. Klasične cipele čistih linija u omiljenoj boji uvek su bolji izbor od cipela s puno dodataka. Volite li životinjski print, izaberite cipele sa samo jednim, istim printom, a ne sa više različitih. Volite li svetlucavo i sjajno, izaberite metalik kožu.

4. Ne možete normalno da hodate u njima

Nesiguran hod u previsokim potpeticama nikada ne izgleda dobro bez obzira koliko cipele koštaju. Stoga za početak nekoliko meseci hodajte u cipelama s nižom i stabilnijom potpeticom. Fokusirajte se na držanje tela jer uspravno držanje jako utiče na način hodanja. Kada se izvežbate da hodate sigurno, postepeno prelazite na tanje i više potpetice.

5. Previše metalnih ukrasa

Metalni ukrasi poput kopči, dugmića, lanaca i patentnih zatvarača mogu uništiti inače lep par cipela ako se pretera s njima i ako izgledaju jeftino. Ispravan izbor biće cipele s glatkim metalnim ukrasima koje nisu potpuno bez sjaja, ali se opet ne sjaje previše, dok je sama cipela ili čizma takođe glatka i čistih linija.

6. Previše su iznošene

Izbledele, pohabane, razgažene cipele koje su izgubile oblik nikad ne izgledaju sofisticirano. Takođe nije lepo videti pohabani vrh visoke potpetice. Stoga cipele redovno nosite kod obućara na održavanje, a možete ih održavati i sami. I naravno, redovno ih čistite i negujte odgovarajućim kremama i sprejevima.

7. Previše se sjaje

Lakirane cipele izgledaju dobro u crnoj i beloj boji i nijansi pudera, ali lak u spoju s bojama poput plave, tamnoroze ili tamnosmeđe izgleda jeftino. Želite li da vaše cipele u jakoj boji izgledaju skupo, kupite one od brušene kože. Dobro će izgledati čak i ako je koža veštačka jer izgleda vrlo slično pravoj brušenoj koži.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Twitter/ allmatte, whowhatwear, lightshense

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter