parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PROGNOZE NAUČNIKA: Zemlja će se za manje od 600 godina pretvoriti u užarenu vatrenu kuglu!

 

Genijalni fizičar Stiven Hoking upozorio je kako će ljudska rasa nestati s lica Zemlje jer će se za manje od 600 godina pretvoriti u užarenu vatrenu kuglu.

Fizičar već duže vreme sa svetom deli svoje mračne prognoze, a sada je objavio kako će, zahvaljujući samom čovečanstvu, Zemlja postati užarena kugla. Do katastrofe ćemo kao rasa stići zahvaljujući ubrzanom rastu populacije i sve većim energetskim zahtevima, prenose mediji.

Hoking tvrdi kako ljudi moraju "hrabro da kroče tamo gde još niko dosad nije kročio", ukoliko žele da nastave vrstu kroz narednih milion godina.

Hoking se putem video veze javio na samit "Tencent WE" u Pekingu i apelovao na investitore da podrže njegov plan putovanja na najbližu zvezdu van našeg solarnog sistema, u nadi da će se tamo nalaziti planeta koja će pružiti mogućnost za stvaranje međuzvezdane civilizacije.

Zemlji najbliži zvezdani sistem je Alfa Kentaur, udaljen četiri milijarde svetlosnih godina. Naučnici veruju kako bi se u tom sazvežđu mogle nalaziti dve egzo-planete na kojima bi potencijalno mogao da postoji život.

Hoking je već ranije podržao "Brejktru Staršot", projekat milijardera Jurija Milnera koji želi da izradi minijaturne letelice koje bi za samo 20-ak godina mogle da stignu do susedne zvezde.

"Takvim sistemom mogli bismo do Marsa da dođemo za manje od sata, a na Plutonu bismo bili za nekoliko dana, prestigli Vojadžer za manje od nedelju dana, a Alpfu Kentauri dosegli bismo za tek 20 godina", rekao je Hoking.

Direktor kompanije Brejktru Staršot, bivši vođa NASA-inog istraživačkog centra Ames, takođe se pojavio u Pekingu.

"Ako sve bude išlo kako treba, malo iza sredine ovog veka imaćemo prvu sliku planete koja bi mogla da podrži život kako orbitira oko najbliže zvezde’, rekao je.

 

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Parovi  Live
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live