NOVA PRAVILA NA INTERNETU: Evo šta će sumnjivi nalozi morati da pošalju kao dokaz godina!

Odluka Društvene mreže Fejsbuk i Instagram odlučile su da blokiraju sve korisnike za koje moderatori misle da imaju manje od 13 godina
Fejsbuk i Instagram rešili su da obrišu naloge dece mlađe od 13 godina, a oni koji žele da nastave da koriste ove društvene mreže moraju da dokažu koliko godina imaju.

Moderatori popularnih mreža od sada će tragati za sumnjivim nalozima, a blokirani korisnici će morati da pošalju identifikacionu sliku koju izdaje država.
Istraživanja
Istraživanja urađena u novembru pokazala su da više od polovine mališana od 12 godina i četvrtina onih od 10 imaju naloge na društvenim mrežama.
- Ne dozvoljavamo da nalog na Fejsbuku imaju osobe mlađe od 13 godina. Ako nam korisnici prijave da je neko mlađi od toga, moderatori će pogledati sadržaj profila i prekontrolisati tekst i fotografije, te pokušati da utvrde prave godine. Ukoliko budu smatrali da korisnik nema 13 godina, on će biti blokiran dok ne dostavi dokaz godina - saopšteno je iz Fejsbuka.
Reklame alkohola
I Fejsbuk, ali i Tviter i Snepčet najavili su u januaru da će pojačati kontrole korisnika jer je otkriveno da se na tim društvenim mrežama puštaju reklame alkoholnih pića, cigareta i kockanja, što je zabranjeno u svim evropskim zemljama.

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost