parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DA BI VAM DUŽE TRAJALA: Saznajte na koliko procenata baterije morate da smanjite osvetljenje ekrana na telefonu!

 

Da li bi trebalo da smanjite osvjetljenje ekrana kako bi vam baterija trajala duže?

Ako ste ikada tražili savjete u vezi sa trikovima koji će produžiti trajanje baterije na vašem mobilnom uređaju, sigurno ste naišli na savjet koji predlaže da smanjite osvjetljenje ekrana.

Istina je da je to jedna od komponentni svakog telefona, tableta ili laptopa koja troši najviše struje, ali pretjerano smanjivanje osvjetljenja može da negativno utiče na produktivnost i samo korišćenje uređaja.

Zato je važno da znate koliko tačno pomažete bateriji kada odlučite da smanjite procenat osvjetljenja ekrana.

Ovi podaci odnose se na uštedu baterije na laptopu sa LED ekranom dijagonale 15 inča.

Dobijene vrijednosti otkrivaju da, ako je osvjetljenje postavljeno na visoke vrijednosti, malo smanjenje će puno pomoći bateriji. Ali ako vam je osvetljenje baš nisko, dalje smanjivanje neće imati veliki uticaj na dužinu trajanja baterije.

Još jedna bitna stvar jeste koliko struje troši cio laptop.

Ako je veoma opterećen jer igrate igre ili radite u nekom programu za obradu videa i laptop troši 45 vati, smanjivanje osvjetljenja ekrana kako biste uštedjeli 2 vata snage uštedjeće samo 5 odsto života baterije.

Sa druge strane, ako s ekompjuter bavi lakšim stvarima kao što su čitanje dokumenta, i laptop troši 10 vati, uštedom 2 vata dobićete 20 odsto duži život baterije.

Kolektiv.me
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost