Izvor:
22.09.2018 u 15:43
0

OPREZ: Mogli biste da ostanete bez aplikacije na telefonu zbog sitnice!

Da li ste ikada primetili da izgled vašeg i prijateljevog Androida nije baš sasvim identičan, iako koristite istu verziju?

To je zbog toga što svaki proizvođač mobilnih uređaja može da ga prilagodi, pošto se radi o projektu otvorenog izvornog koda. Bilo koji programer može da ga uređuje, ​​i da napravi sopstvene prilagođene ROM-ove.

Nažalost, takva praksa dovela je do nezakonite distribucije Guglovih aplikacija, pa je ta kompanija počela da blokira neovlašćene uređaje.

Gugl zarađuje licenciranjem svojih aplikacija, kao što su "Gmail", "Google maps", "Google Play" i "Google Play Store" drugim proizvođačima, dopuštajući im da ih unapred instaliraju na svoje uređaje, ali pod uslovom da zadovolje stroge zahteve kompatibilnosti.

Međutim, izgleda da se aplikacije često distribuiraju ilegalno na veb-lokacijama trećih strana i to Gugl želi da zaustavi.

Kada korisnik pokuša da se prijavi u jednu od njihovih aplikacija na neovlašćenom uređaju, od sada će mu se na ekranu prikazati obaveštenje da uređaj vrate prodavcu ili se registruju preko njihove usluge, ako već imaju prilagođeni ROM.

Registraciju je moguće sprovesti povezivanjem uređaja sa Gugl nalogom, prijavom i unosom Android ID-a. On se sastoji od niza znakova koji su dobijeni generisanjem, svaki put kada izvršite resetovanje uređaja na fabrička podešavanja, prenosi "Tportal".

To može da se uradi i do 100 puta, što bi većini ljudi trebalo da bude dovoljno, a može i da predstavlja prepreku zlonamernim programerima.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter