Izvor:
28.06.2018 u 05:54
0

KONAČNO IDENTIFIKOVANO: Evo šta je POSETILAC iz drugog zvezdanog sistema!

Nebesko telo iz drugog zvezdanog sistema koje je prošle godine "posetilo" Sunčev sistem, sada je identifikovano kao kometa.

Tim evropskih stručnjaka opisao je slučaj u članku objavljenom u žurnalu Nejčer navodi agencija, podsećajući da su teleskopi u oktobru prvi put primetili misteriozan objekat u obliku cigare u unutrašnjosti Sunčevog sistema.

Od tada, među astronomima se vodi debata da li je u pitanju asteroid ili kometa, a dilemu je na kraju rešio italijanski astronom Marko Mikajeli i njegov tim.

Oni su došli do saznanja da je putanja nebeskog tela, kao i njegovo ubrzanje najbolje objašnjeno ne samo gravitacijom već i gasovima koji ostaju iza komete.

Nebesko telo je odavno napustilo Sunčev sistem, a sa njim je i nestala prilika da se sa apsolutnom sigurnošću utvrdi šta je ono zapravo bilo.

Kurir-stil.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter