Izvor:
24.12.2018 u 13:53
0

TOP PET: Modela i inovacija u svetu pametnih telefona! (foto)

Industrija pametnih telefona nikada nije bila dinamičnija nego što je to bilo tokom ove godine koju se upravo spremamo da ispratimo. Još od samog početka 2018. vrhunski proizvođači predstavljali su svoje nove top modele pa su nam iz meseca u mesec prezentovani sve bolji, brži i jači modeli koji zapanjuju svojim dizajnom i karakteristikama.

Kako je kraj godine obično rezerviran za top listu proizvoda koji su obeležili godinu na izmaku, odlučili smo se da vam predstavimo top modele mobilnih telefona koji su bili predstavljeni u 2018. i koji će sigurno dominirati i u sledećoj 2019. godini. A osim top modela proverite i najavljene trendove u svetu pametnih telefona koji nas očekuju u narednoj godini.

Top 5 pametnih telefona koji će dominirati i u 2019.

HUAWEI MATE 20 PRO

U novembru ove godine predstavljen je daleko najbolji Huawei model telefona koji smo ikada videli. Huawei Mate 20 Pro donosi neodoljiv mix dobrog dizajna, snage i performansi sa još nekoliko neočekivanih iznenađenja. Još veća površina ekrana na 6,39 inčnom displeju, trostruka zadnja kamera i skener za otisak prsta ugrađen unutar ekrana dovoljni su razlozi da i u 2019. bude jedan od najpoželjnijih smartphone-a.

ONE PLUS 6T

OnePlus 6T jedan je od retkih pametnih telefona koji će vam ponuditi gotovo sve funkcije i karakteristike vrhunskih modela poput iPhone XS i Galaxy S9, samo za duplo manje novca. Velika brzina rada, vrhunska kamera, sjajan ekran i celokupan dizajn pariraju znatno skupljim spomenutim modelima.

GOOGLE PIXEL 3XL

Predstavljen u novembru ove godine, Googlov Pixel 3 XL još je jedan pametni telefon sa predobrom kamerom, ogromnim ekranom i solidnom baterijom. Na 6,3 inčnom OLED ekranu svi koji su ga testirali slažu se da ima jednu od najboljih kamera od svih pametnih telefona.

Top 5 trendova i inovacija u svetu pametnih telefona koje očekujemo u 2019.

5G tehnologija

Iako se još borimo sa potpunom pokrivenošću 4G ili LTE signalom, 5G je siguran trend koji nas očekuje u 2019. Iako je sama infrastruktura još u razvoju, gotovo svi top proizvođači smartphone-a najavljuju svoje 5G modele za narednu godinu. 5G će doneti brutalne brzine download-a i upload-a, ali i snažniji mrežni sastav sa kojim nećemo tako lako gubiti signal na telefonu.

Sklopivi telefoni

Zaboravite prve Motorole i Sony Ericsson telefone, ovde mislimo na punokrvne pametne telefone sa ogromnim ekranima koji će moći da se sklope. Samsung je već predstavio prototip sklopivog telefona nagoveštavajući tako da će to biti jedan od prvih noviteta koji će predstaviti u narednih 12 meseci, iste su najave došle iz Huaweia što je dodatno potvrdilo očekivanja za 2019.

Evolucija ekrana

U svojim novim modelima mnogi proizvođači su prigrlili trend ekrana od ivice do ivice telefona sa samo malim delom na samom vrhu ekrana na kojem su smešteni kamera i zvučnik. Sva ostala površina bila je prekrivena ekranom. Međutim, u 2019 bismo trebali da vidimo prvi telefon koji će imati celu prednju stranu prekrivenu ekranom, bez kamere i zvučnika koji bi to narušavali.

Više sočiva u kamerama

Preostalo je malo karakteristika pametnih telefona koji iz godine u godinu nisu doživeli radikalna poboljšanja. Jedna od tih karakteristika je i kvaliteta kamera na pametnim telefonima, konkretnije umnožavanje broja sočiva u kamerama. Prvo smo imali kamere s dvostrukim, pa trostrukim i četvorostrukim sočivima, a ako je verovati glasinama LG za narednu godinu priprema kameru sa čak 16 sočiva.

Veštačka inteligencija (AI) u pametnim telefonima

Ako ste pažljivo pratili izlaske modela tokom 2018. onda ste već mogli primetiti kako AI već igra veliku ulogu u flagship modelima pametnih telefona poput najnovijeg LG G7 pametnog telefona. Pametni telefoni postaju sve pametniji, a to će posebno doći do izražaja kod modela koji nas očekuju u 2019.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter