Izvor:
02.01.2019 u 15:21
0

MARK ZUKERBERG SE OGLASIO NAKON BROJNIH SKANDALA: Evo kako je ocenio rad Facebooka u 2018!

Mnogi sa velikim olakšanjem čekaju početak nove godine kako bi zaboravili sve probleme sa kojima us se suočavali u 2018. godini, a novi poletak možda najviše želi Mark Zakerberg posle brojnih skandala koji su potresali Facebook u godini koja se bliži kraju.

Facebook se nada da će u novoj godini uspeti da popravi svu štetu kroz koju je prošao u poslednjih 12 meseci.

Od Cambridge Analytica skandala do brojnih drugih problema koji su se ticali privatnosti korisnika, Facebook se redovno nalazio u vestima iz svih pogrešnih razloga.

Sa svim tim na umu, oglasio se Mark Zakerberg kako bi sumirao sve što se dešavalo u 2018. godini i dao ocenu celokupnog poslovanja.

Ipak, njegovo viđenje stvari i stav o njima naišao je na pomešane reakcije.

Pogledajte šta je imao da kaže na ovu temu:

– U 2018. godini, moj lični izazov bio je da se fokusiram i rešim neke od najvažnijih problema koji su se ticali naše zajednice – bilo da je u pitanju sprečavanje političkog upliva, širenje govora mržnje i netačnih informacija, davanje kontrole ljudima nad njihovim ličnim podacima ili poboljašnje svih naših servisa.

Ponosan sam na napredak koji smo napravili u svim ovim sferama.

Danas smo mnogo drugačija kompanija nego što smo to bili 2016. godine, ili čak pre godinu dana.

Iz temelja smo promenili naš DNK kako bismo spečavali zloupotrebu naših servisa, i veliki deo kompanije smo okrenuli kao tome da sprečimo da se dešavaju loše stvari.

Sada imamo preko 30.000 ljudi koji rade na bezbednosti i ulažemo milijarde dolara u bezbednost.

Da budem jasan, za rešavanje ovih problema je potrebno više od godinu dana. Ali u svakoj sferi koju sam pomenu samo uspostavlii višegodišnje planove za promenu sistema i na dobrom smo putu da sve to i obavimo.

U prošlosti se nismo mnogo bavili ovim pitanjima, barem ne onoliko koliko smo trebali, ali sada smo mnogo proaktivniji.

Telegraf
foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter