TELEFON KAO NARUKVICA: Da li ćemo uskoro moći da zamenimo nakit mobilnim telefonom!?

                                        

 

Kineska kompanija TCL još je jedan u nizu proizvođača koji su se priključili trendu pametnih telefona sa savitljivim ekranima. Oni se, međutim, nisu zadovoljili samo "običnim" uređajem na preklop... 

TCL je prikazao pet različitih mogućnosti izgleda takvog telefona, od kojih jedno rešenje privlači posebnu pažnju. I dok su prva četiri samo "varijacije na zadatu temu" (preklapanje po horizontali i vertikali, na unutra i na spolja), peti je nešto što do sada nije tako često bilo viđano.

To dizajnersko rešenje predstavlja smartfon sa savitljivim ekranom koji korisnik može da obavije oko ruke kao narkuvicu.

 

TCL je prethodno najavio da svoj prvi uređaj sa savitljivim ekranom planira da predstavi 2020. godine, ali je ostalo nejasno kakvi su njihovi stvarni planovi kada je njegov razvoj u pitanju.

Napomenuto je samo da bi inovativna tehnologija mogla da bude primenjena u kod drugih uređaja, kao što su pametni televizori.

Sadašnja rešenja savitljivih ekrana ne omogućavaju savijanje kakvo je ovde prikazano, budući da su oni deblji nego rešenje koje je TCL prikazao.

Javlja se i pitnje softvera. Iako se pretpostavlja da će Android moći da radi i na takvim savitljivim ekranima, nije poznato kako će to zaista izgledati u praksi.

 

Sve u svemu, za sada nije sasvim sigurno koliko će TCL uspeti da ovu svoju zamisao sprovede u delo, dodajući da je još uvek rano da bi se bilo šta na ovu temu tvrdilo.

 

Izvor: Večernje novosti
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro