OD KINE I ŠANGAJA DO KIPRA: Izložba o Nikoli Tesii -" Čovek iz budućnosti" otvara se u petak u Nikoziji!

 Izložba "Nikola Tesla - Čovek iz budućnosti" biće otvorena u petak u Nikoziji, prestonici Kipra, najavila je danas direktorka Muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić.

- U Nikoziji, na Nacionalnom sajmu, postavka koju čine makete i radni modeli Muzeja ''Nikole Tesle'' priča priču o Tesli kroz prizmu duha vremena, istorije njegovog života, dostignuća, najvaznijih pronalazaka i vizije koju je ostavio u nasleđe covecanstvu i koja ga čini čovekom iz budućnosti - rekla je Jevtić.

Prema njenim rečima, osim maketa i radnih modela koji prikazuju najvažnije Tesline pronalaske, izložbu prati bogat interaktivni sadržaj kao i dodatni programi poput VR aplikacije, i programa za najmlađe.

- Centralno mesto zauzima uvek atraktivni Teslin kalem od dva miliona volti, ali ne manje važni i atraktivni, pažnju privlače i indukcioni motori, brod na daljinsko upravljanje, maketa bežičnog prenosa energije - navela je ona. 

Izložba u Nikoziji trajaće do 21. aprila. Slična postavka, koju čini tri tone muzejskih eskpnata od 26. januara gostuje u Japanu, u gradu Hofu u Muzeju nauke "Solar". 

- Izlozba je potpuno oduševila Japance. Broj posetilaca rastao je iz dana u dan. Zbog velikog interesovanja u Muzej su stizale i organizovane ture iz obližnjih mest -  rekla je Jevtić i dodala da će izložba trajati do 3. marta.

Jevtić je podsetila da je početkom godine završena izložba u Kini, u Šangaju, gde je skoro pola miliona ljudi videlo izložbu na kojoj su predstavjleni segmenti iz Teslinog života, njegove ideje i dostignuća kao doprinos savremenoj civilizaciji.  

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro