HUAVEI: Prekid saradnje sa kineksim tehnološkim gigantom!

 

Britanski dizajner čipova ARM je rekao osoblju da mora prekinuti poslovanje sa Huavei, prema internim dokumentima dobijenim od BBC-a.

ARM je uputio zaposlene da zaustave "sve aktivne ugovore, prava na podršku i bilo kakve obaveze na čekanju" sa kompanijom Huavei i njenim podružnicama kako bi se uskladili sa skorašnjom američkom trgovinom. ARM-ovi dizajni čine osnovu većine mobilnih procesora širom sveta. U memorandumu kompanije navodi se da njegovi dizajni sadrže “američku tehnologiju porijekla”. 

 Kao posledica toga, on veruje da je na nju uticala zabrana Trumpove administracije. Jedan analitičar opisao je taj potez, ako je postao dugoročan, kao "nepremostiv" udarac za poslovanje Huaveija. On je rekao da će to u velikoj meri uticati na sposobnost kompanije da razvije sopstvene čipove, od kojih su mnogi trenutno izgrađeni pomoću ARM-ove osnovne tehnologije, za koju plaća licencu. ARM sa sedištem u Kembridžu bio je opisan kao najveća tehnološka firma u Velikoj Britaniji do preuzimanja od strane japanskog fonda. Zapošljava 6.000 radnika i navodi osam kancelarija u SAD-u. U saopštenju se navodi da "poštuje sve najnovije propise koje je propisala američka vlada", ali je odbio da komentariše dalje. Portparol kompanije Huavei rekao je da kompanija "trenutno ne komentariše".

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality