Izvor:
25.05.2019 u 14:28
0

BALKANSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA: Državna juniorska matematička olimpijada u Jagodini!

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, danas se održava 14. juniorska srpska matematička olimijada, na kojoj učestvuje 26 najboljih mladih matematičara sa državnog prvenstva a najbolji će Srbiju predstavljati na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi 20. juna na Kipru.

Reč je o najvišem stepenu takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola i one koji imaju do 15,5 godina a koji će prestavljati Srbiju na juniorskoj Balkanskoj olimpijadi, objasnio je profesor Američkog matematičkog fakulteta u Beogradu i predsednik državne komisije za takmičenje učenika osnovnih škola iz matematike Zoran Kladenburg.

– Danas se takmiči 26 učenika sedmog i osmog razreda osnovne škole, to su pobednici državnog takmičenja održanog u Novoj Varoši, i nadamo se da ćemo i ove godine imati vrlo jaku ekipu za Balkansku olimpjadu i da ćemo ostvariti dobar uspeh, možda ćemo biti i prvaci Balkana", objasnio je Kladenburg.

Među današnjim takmičarima u najvećem broju su učenici iz Osnovne škole pri Matematičkoj gimnaziji u Beogradu ali ima učenika iz Novog Sada, Niša, Šapca, iz cele Srbije, oni koji su najbolji bili na državnom takmkčenju, istakao je Kladenburg.

Izvor:Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter