Izvor:
03.06.2019 u 17:18
0

RADE NA POBOLJŠANJU SISTEMA: Gugl najavljuje istragu povodom pada servisa!

Google najavljuje istragu, te obaveštava korisnike da će poboljšati sistem kako se ne bi desilo da ovaj servis u budućnosti otkaže. Iz kompanije se izvinjavaju korisnicima zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi kada njihov servis nije radio.

YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord i više drugih web servisa zabeležili su veće probleme, u radu juče. Uzrok problema bila je Googleova usluga "Cloud". Trebalo je da prođe više od četiri sata pre nego što su problemi napokon rešeni.

Problemi su najviše pogodili korisnike na istočnoj obali SAD, iako su se osetili i u Evropi, a naročito kod korisnika YouTube-a i Gmaila, koji nisu mogli da pristupe tim servisima.

U jednom trenutku Googleova upravljačka ploča za paket aplikacija G Suite pokazivala je da su sve web usluge te kompanije nedostupne, dok je servis Down Detector prikazao da je YouTube nedostupan u nizu država širom sveta.

Ovaj problem osetili su korisnici Discorda, Snapchata i Vimea, a probleme su prijavili i igrači Pokemona Go, igre iza koje stoji Niantic, kompanija koja je ponikla u Google. Trgovine poput Shopifyja zbog problema u radu satima nisu mogle obrađivati transakcije putem kreditnih kartica.

U Google su za nevolje okrivili "visok nivo zagušenosti mrežnog saobraćaja u istočnim delovima SAD". Najavili su istragu i obećali da će poboljšati sistem kako se incident ne bi ponovio te se izvinili korisnicima.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter