LEPA VEST ZA LJUBITELJE IGRICA: Sony objavio nove detalje o PlayStation 5!

 

Džim Rajan, predsednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment (SIE), objavio je zvanični blog na PlayStation sajtu u kome potvrđuje ono što smo praktično odavno znali.

Nova Sony konzola nosi naziv - PlayStation 5 i dolazi u isto vreme kad i Xbox Scarlett, odnosno za božićne praznike sledeće godine, što znači u periodu novembar/decembar.

Zajedno sa novom konzolom, stiže i novi kontroler, koji sa sobom donosi dve ključne promene. Jedna je "haptic feedback", tehnologija koju Steam kontroler već poseduje, i koja će zameniti klasičnu vibraciju koju ima DualShock 4.

Ona omogućava širok spektar povratnih informacija, pa će se džojstik drugačije ponašati kada udarite u zid tokom trke ili recimo kada šutnete loptu na fudbalskom terenu. Osećaj će biti drugačiji čak i ukoliko ste u blatnjavom delu terena u odnosu na travnati deo, prenosi Play.

Druga novina su adaptivni okidači, koji će se nalaziti na tasterima L2/R2. Developeri će moći da programiraju osećaj koji će ovi tasteri stvarati, da li će biti lagani na dodir ili će biti teško i intenzivno pritisnuti ih, recimo.

Ideja je da se tasteri drugačije ponašaju u odnosu na to da li recimo ispaljujete strelu njima ili ubrzavate vozilo po kršnom terenu.

 

 

 

Izvor: B92.net
Foto: Pixabay.com/Printscreen 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro