Izvor:
31.10.2019 u 20:04
0

SAMSUNGOV NOVI KONCEPT: S OVIM se još niste susreli!

Telefoni sa savitljivim ekranima nisu imali baš sjajan tržišni start, budući da su se u prvom planu našli problemi sa pucanjem ekrana, zbog čega je odlagan njihov izlazak na tržište.

Naravo, jasno da su to tek "prvi mačići" i da bi, u bliskoj budućnosti, tehnologiju trebalo dodatno usavršiti.

Samsung i Huawei su pioniri u tom segmentu, a slične uređaje pripremaju i drugi proizvođači. Tako je Motorola, nedavno, najavila "oživljavanje" legendarnog brenda Razr.

Samsung je, međutim, na ovonedeljnoj konferenciji za developere, prikazao novi koncept savitljivog telefona u razvoju, veoma sličan Motorolinom konceptu.Reč je o telefonu koji se, za razliku od Folda, savija horizontalno, i da će promeniti način na koji sada koristimo telefone.

Međutim, osim video prikaza koncepta i nekoliko uopštenih informacija, iz južnokorejske kompanije nisu objavili konkretnije detalje o budućem uređaju.

Nije poznata ni dijagonala ekrana, hardver koji će uređaj koristiti, kao ni njegovo ime. I pored toga, sada znamo da u Samsungu nameravaju da eksperimentišu sa različitim dizajnima savitljivih telefona.

Ono što stvara nedoumicu je način na koji će moći da se koristi "otvaranje" ekrana. Dosada predstavljeni uređaja se iz telefona pretvaraju u tablete, ali se ovde postavlja pitanje kako bi mogli da se iskoriste ekrani uređaja koji se preklapaju horizontalno savijaju, prenose mediji.

Kada se telefon ovakvog oblika otvori, dobija se izdužen i uzak uređaj koji nije prilagođen za gledanje videa, pregledanje fotografija i surfaovanje po internetu, pa će biti zanimljivo videti na koji načein bi efikasno mogla da se iskoristiti površina njegovog ekrana.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter