Izvor:
17.11.2019 u 20:12
0

NAPRAVLJEN ROBOT KOJI MOŽE DA ZAMENI LJUDE: Robo-C će moći da ima i lice svog „gazde“! (FOTO, VIDEO)

Izrada humanoidnih androida jedna je od grana robotike koje najviše zanimaju, oduševljavaju, ali i plaše ljude. Ruska kompanija Promobot proizvela je robota, pod imenom Robo-C, namenjenog poslovnom tržištu, koji je u stanju da zameni ljude u obavljanju brojnih zadataka.

Ako kupac to želi, robot može da izgleda baš kao on. To znači da će ga proizvođač skenirati i na osnovu skena napraviti androida, za koga tvrde da je "kompletna antropomorfna mašina" koja kopira ljudske izraze lica, može da pomera oči, obrve, usne i druge mišiće lica.

Robot je u stanju da prikaže čak 600 različitih facijalnih izraza i grimasa. Istovremeno, dovoljno je pametan da može da razgovara sa ljudima prirodnim jezikom i da odgovara na pitanja pomoću više od 100.000 glasovnih modula.

Ovaj robot, doduše, neće umesto "svog čoveka" moći da ode u prodavnicu ili da odvede njegovu decu u vrtić, budući da je u pitanju samo robotski torzo. Međutim, moći će da obavlja poslove na šalteru, info pultu ili sličnom radnom mestu, gde će pružati korisne informacije klijentima svog vlasnika. A to što će robot moći da ima lice svog "gazde", priznaćete, zvuči posebno zanimljivo.

Robot je takođe istreniran i da obavlja operacije plaćanja.

Pored svega toga, firma Promobot ističe da njihov android svom vlasniku može da obezbedi besmrtnost.

To, ipak, zvuči malo previše bizarno, pošto je malo verovatno da bi porodica nekog pokojnika baš uživala u razgovorima sa njegovom robotskim dvojnikom.

Ipak, većina će se, najverovatnije, složiti da Robo-C izgleda poprilično jezivo. Mada, možda uspeju i to da usavrše u nekoj narednoj naprednijoj verziji.

Cena robota je "na upit", pa svako ko je zainteresovan može se informisati kod proizvođača.

Izvor: B92
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter