Izvor:
16.12.2019 u 07:57
0

UBRZANI RAST TRŽIŠTA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE U KINI: Prema prognozama trebalo da dostigne vrednost od 11,9 milijardi dolara do 2023!

Tržište veštačke inteligencije u Kini bi prema prognozama trebalo da dostigne vrednost od 11,9 milijardi američkih dolara do 2023. godine, navedeno je u novom izdanju bele knjige.

Zahvaljujući povoljnim politikama, očekuje se da ove godine ulaganje u Kini u veštačku inteligenciju bude oko 12 procenata od ukupnih investicija u ovu oblast širom sveta, što će biti za 64 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Time je Kina postala drugo najveće tržište veštačke inteligencije na svetu, preneo je CRI.

Prema podacima iznetim u beloj knjizi, kineske firme su ove godine povećale ulaganja u tehnologije veštačke inteligencije, koja je primenjena u još više oblasti.

Kina će se, kako je navedeno u toj knjizi, fokusirati na sektore usluga, zdravstvene zaštite i telekomunikacija kada je reč o potencijalnim oblastima za primene te tehnologije.

Izvor: Tanjug
Foto: logicno.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter