parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NEKA BUDE POD VAŠOM KONTROLOM: Smanjite potrošnju interneta na pametnim telefonima uz pomoć ovih praktičnih saveta!

Kako biste izbegli nekontrolisanu potrošnju interneta i podataka na vašem Androidu, pogledajte ove savete:

  1. Koristite WiFi kad god vam se ukaže prilika

Pre nego što počnete da surfujete i proveravate naloge na društvenim mrežama, potražite otvorenu WiFi mrežu. Ukoliko je moguće, pristupite internetu preko WiFi konekcije, radije nego da trošite megabajte iz svog pretplatničkog paketa. Krećite se po onim rutama, za koje znate da imaju otvorene WiFi tačke i na taj način uštedite. Sve češće restorani, kafići i mnogi lokali pružaju mogućnost korišćenja njihove WiFi mreže, pa nema razloga da to ne iskoristite.

  1. Postavite upozorenje i limit za potrošnju podataka

Postavljanjem upozorenja i limita imaćete kontrolu potrošnje podataka. Tako možete da procenite koliko vam može trajati izabrani paket mobilnog operatera. Pored ograničene potrošnje podataka, ovim možete kontrolisati ili sprečiti neočekivano povećanje računa.

  1. Zaustavite sve aplikacije koje rade u pozadini

Svaka aplikacija koja ima neke pozadinske procese može potrošiti još koji dodatni megabajt, a da ni ne znate. Stoga pregledajte aplikacije i zaustavite sve one koje mogu na primer, napraviti rezervne kopije fotografija, proveravati obaveštenja i slično. Na ovo se nadovezuje i sprečavanje automatskog ažuriranja aplikacija.

  1. Sprečite automatsko ažuriranje aplikacija

Kad je vaš android povezan sa internetom, on će automatski proveravati da li imate nove mailove, obaveštenja na društvenim mrežama, nove poruke i slično. To podrazumeva i obavezno trošenje megabajta. 

  1. Preuzimajte podatke samo ako ste povezani na WiFi

Kada preuzimate pesme, slike ili velike fajlove, potrudite se da to radite samo kada koristite WiFi mrežu, a ne podatke svog pretplatničkog paketa. 

  1. Uklonite oglase

Sporo učitavanje stranica i oglasa na internetu produžiće vaše internet surfovanje. 

  1. Pre putovanja, sačuvajte mape 

Google maps od nedavno imaju opciju da sačuvate željenu mapu kako ne biste na putu morali da trošite internet ili tragate za slobodnom WiFi mrežom. Možete da preuzmete mapu dok imate WiFi, a nakon preuzimanja, mapa će vam biti dostupna čak i kada uopšte nemate pristup internetu. 

  1. Ako idete na putovanje, upoznajte se sa roming cenovnikom

Kada je reč o putovanjima, neophodno je da se raspitate o cenama za usluge u romingu, ukoliko morate da nosite srpsku karticu. Najbolje je da u tom slučaju isključite paketne podatke pri izlasku i zemlje i tako sprečite iznenađenje po prispelom, i znatno uvećanom računu.

 

Izvor: Mobilni Shop, saveti.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Kviz Naslovna strana
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live