Izvor:
27.03.2017 u 17:09
0

WHATSAPP treba da bude dostupan policiji?

Šifrovani servisi poruka kao što je WhatsApp moraju da omoguće obaveštajnim agencijama pristup svojim platformama, rekla je britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, posle izveštaja da je napadač u Vestminsteru koristio taj servis samo nekoliko minuta pre napada

Rad je rekla da je "potpuno neprihvatljivo" da servisi poruka obezbezbedjuju šifrovanje koje znači da bezbednosne službe ne mogu da prate planove o kojima se govori.

– Treba da osiguramo da organizacije kao što je WhatsApp, i ima mnogo drugih kao ta, ne obezbede tajno mesto za teroriste da međusobno komuniciraju – rekla je ona.

Rad je takodje pozvala tehnološke kompanije da bolje rade na sprečavanju objavljivanja materijala koji pomoviše ekstremizam.

informer.rs
foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter