Izvor:
24.04.2017 u 20:40
0

MOZAK RADI JOŠ 10 MINUTA POSLE SMRTI TELA: Šokantno otkriće naučnika

Naučnici su otkrili da mozak nastavlja da funkcioniše više od 10 minuta nakon smrti tela.

Kanadski doktori sa odeljenja za intenzivnu negu tvrde da mozak osobe nastavlja da radi iako je ona proglašena mrtvom

Do ovog zaključka oni su došli posmatranjem pulsa i zenica mrtve osobe. Ipak, mozak je nastavljao da radi i nakon smrti – šaljući moždane talase koji su inače prisutni tokom dubokog sna.

Ovo otkriće moglo bi da dovede do novih medicinskih i etičkih izazova, a rezultate je objavio tim sa Univerziteta u Zapadnom Ontariju.

Samo jedna od četiri proučavane osobe pokazala je dugoročnu i misterioznu aktivnost mozga, a kod svih je uočeno različito ponašanje mozga u minutima nakon smrti – što predstavlja dodatnu misteriju u vezi sa tim šta se ljudima dešava nakon smrti, prenosi Time.

Lekari nisu sigurni šta je svrha ove aktivnosti i upozoravaju da je potrebno još istraživanja iako tvrde da u pitanju nije nikakva greška s obzirom na to da je sva oprema koju su koristili bila u savršenom redu.

Ono šta se dešava sa ljudskim telom i umom i dalje predstavlja veliku misteriju za naučnike koji se na sve načine trude da je odgonetnu, a ovo otkriće moglo bi da ih približi odgovoru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter