Izvor:
09.05.2017 u 23:36
0

OPREZ! Korisnici Gmail-a ovu poruku nikako ne otvarajte!

Hakeri napadaju korisnike Guglovog servisa za imejl, upozorila je kompanija "Google".

U sredu je počeo veliki napad u kojem hakeri pokušavaju da ukradu podatke korisnika Gmail-a.

Oni to rade tako što šalju mejlove u čijem naslovu piše da je neko iz kontakata "podelio dokument na Google Docs sa Vama".

Na taj način korisnici mogu da se prevare i kliknu na mejl misleći da im je zaista neko koga poznaju poslao nešto preko popularne aplikacije za pisanje i deljenje dokumenata "Google Docs".

Ove mejlove je najbolje ne otvarati.

Ako kliknete na dugme "Open in Docs" u mejlu otvoriće se stranica koja izgleda legitmno i koja će vas pitati da li želite da nastavite ka "Google Docs-u".

Klikom na taj link ćete omogućiti hakerima da dobiju pristup vašim podacima i kontaktima i da sa vaših mejlova dalje šalju ove spam poruke.

Onima koji su već otvorili ovakve mejlove i kliknuli dalje na link ka "Google Docs" savetuje se da uđu u "Settings" i opozovu pristup toj aplikaciji.

Skoro milion "Guglovih" korisnika je bilo pogođeno ovim pokušajem otimanja podataka.

"Google" je izdao saopštenje u kom navodi da su "oštećeni nalozi onemogućeni" i da su "lažne stranice ukinute", kao i da njihov tim radi na "sprečavanju ponavljanja ovakve vrste prevare u budućnosti".

Oni savetuju ljudima da ovakve mejlove odmah prijave kao pokušaj krađe podataka.

Za sada nema podataka o tome koliko korisnika Gmail-a je oštećeno.

Izvor: blic.rs
Foto: Twitter/Forbes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter