Izvor:
15.06.2017 u 16:22
0

Ovako vam sa Fejsbuka kradu podatke!

Stručnjaci upozoravaju kako informacije koje daju korisnici ove društvene mreže mogu da budu korisni kriminalcima

Koliko ste puta na Fejsbuku ugledali zanimljiv i zabavan kviz? Koliko god to bilo zabavno na prvi pogled, iza "nevinog" kviza mogu se skrivati i ne tako nevini hakeri.

Naime, nedavno je otkriveno kako je grupa hakera koristila upravo te kvizove na Fejsbuku kako bi krala lične podatke korisnika.

Većina zaraženih kvizova je poslužila kako bi hakeri prikupili podatke i potom ih prodali dalje. No, jedan manji deo bio je zaražen malverom koji je mogao napraviti više štete.

Stručnjaci upozoravaju kako kroz kvizove korisnici daju mnoštvo informacija koje se posle mogu iskoristiti protiv njih ili se mogu navesti da kliknu na zaraženi link.

Ističu kako to ne znači da bi korisnici u potpunosti trebalo da prestanu s rešavanjem zabavnih kvizova, već da bi trebalo da budu posebno oprezni kad to čine.

Ne bi smeli ići na objave svojih prijatelja koje zvuče previše senzacionalistički ili odudaraju od uobičajenog načina komunikacije.

Linkove bi trebalo da otvaraju u posebnom prozoru, ne u onom u kojem su ulogovani na Fejsbuku.

Treba izbegavati upisivanje imejl adrese i lozinke koja se koristi za prijavu na Fejsbuk, ali i za prijave na druge servise.

alo.rs
foto:PC Magazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter