Izvor:
21.06.2017 u 19:35
0

SURFUJTE INTERNETOM BEZ REKLAMA: Potrebna vam je samo ova aplikacija! (VIDEO)

Firefox je objavio novi internet pretraživač za Android pod imenom Focus. U pitanju je pretraživač čiji je glavni fokus na privatnosti korisnika, a pored toga ima i softver za blokiranje reklama.

Potreba za većom privatnošću je porasla od kada je WikiLeaks otkrio načine na koje NSA špijunira građane.

– Naši korisnici aktivno pokušavaju da zaštite svoje lične podatke i sačuvaju koji megabajt podataka za prenos – izjavila je Babara Berms, menadžer proizvoda u Firefox Mobile-u.

Firefox Focus blokira reklame čim se instalira, omogućavajući besprekorno iskustvo, piše “The Verge”. Veoma je brz i intuitivan, dok je i korisnički interfejs estetski dopadljiv na oko.

Podrazumevani pretraživač na Focusu je Yahoo, ali ga korisnici srećom mogu promeniti na Google.

Iz kompanije Firefox ističu da blokiranje reklama ubrzava pretraživanje i čuva megabajte. Verzija Focusa za Android ima i listing koji pokazuje broj blokiranih reklama.

Focus nudi pristup Tor-u, pretraživaču za pristupanje “dark web-u” koji bezbedno sakriva vašu IP adresu, ali su za to potrebne dve dodatne aplikacije i dodatna podešavanja.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter