Izvor:
12.06.2016 u 00:51
0

RUS NAPRAVIO HAOS: Haker prodaje ŠIFRE 32 MILIONA korisnika društvene mreže!

Najmanje 32 miliona korisnika "pogođeno" je hakovanjem mreže Tviter i njihovi podaci ponuđeni su na prodaju na Dark Webu!

Svako ko je voljan da ponudi 10 bitkoina za kupovinu najmanje 32 miliona korisničkih podataka, postaće vlasnik podataka pokradenih korisnika.

U dolarima, to je oko 6.000 zelenih novčanica i sudeći po visokoj ceni haker, inače Rus, očigledno ima prave naloge korisnika i njihove podatke, prenosi B92.

The Next Web je objavio da su lozinke i drugi podaci ponuđeni u tekstualnoj formi, što znači da ih ne treba dodatno "iščitavati" ili sređivati.

Prema nekim podacima, Tviter nije direktno kriv za curenje lozinki i podataka, jer je Rus korisnike hakovao na sličan način, koristeći više razlicitih malware alata.

Tviter je izdao saopštenje da nema podatke o proboju sigurnosnih protokola, kao i da radi na tome da pomogne pogođenim korisnicima.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter