Izvor:
03.07.2017 u 17:03
0

NASA NA PRAGU OTKRIĆA: Pronašli smo način da zaštitimo Zemlju!

Asteroidi su najveća pretnja koja dolazi iz svemira, ali naredni projekat NASA-e imaće za cilj da spreči one najveće da udare u Zemlju.

NASA trenutno radi na razvoju i dizajnu Double Asteroid Redirection Test (DART), projekta koji će imati za cilj da odbije asteroide koji prete Zemlji, navodi se u saopštenju agencije.

“DART će biti prva NASA-ina misija da demonstrira tehniku kinetičkog udara, odbijajući asteroid iz Zemljine orbite“, navodi se u saopštenju – “Testiranje će početi sa malim asteroidima koji nisu nikakva pretnja po Zemlju“

Endi Čeng sa Univerziteta Džons Hopkins rekao je da je ovakav projekat od vitalne važnosti za budućnost Zemlje.

“DART je važan korak u demonstriranju toga da možemo zaštiti planetu od budućih udara asteroida. Pošto ne znamo previše o njihovoj strukturi i kompoziciji, moramo da primenimo eksperiment na pravom asteroidu. Sa DART-om, možemo pokazati na koji način ćemo zaštiti Zemlju od asteroida uz pomoć tehnike kinektičnog udara menjajući opasnim objektima putanju leta tako da ona ne šteti planeti“, navodi on.

Pogledajte kako će to izgledati.

IZVOR: B92
foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter